اخبار 2022 اخبار 2022 .

اخبار 2022

۴۴۰ فعال فرش در ايلام مشغول به كار هستند

۴۴۰ فعال فرش در ايلام مشغول به كار هستند

خريدار فرش

مديركل صنعت، معدن و تجارت استان ايلام با بيان اينكه ۴۴۰ فعال فرش در استان ايلام وجود دارد گفت: يك هزار و ۱۶۸ فقره كارت فعاليت قالي بافي در استان صادر يا تمديد شده است.

۴۴۰ فعال فرش در ايلام مشغول به كار هستند
رضا محمدرحيمي مديركل اداره صمت استان ايلام به مناسبت فرا رسيدن هفته دولت در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري فارس در ايلام درباره گزارش عملكرد اين اداره گفت: دولت سيزدهم بر اين عقيده است كه ضمن مرور و بازخواني الگوهاي پيشتاز خدمت به مردم كه جان پاك خويش را در اين ميدان نثار كردند، اراده و اهتمام خود را در جهت خدمت به مردم و ارتقاي معيشت آنان به كار گيرد.

وي در خصوص عملكرد اداره كل صمت ايلام طي يكسال گذشته افزود: در اين مدت تعداد ۷۱ جلسه ستاد تسهيل برگزار شده كه ماحصل اين جلسات ۳۹۹ مصوبه و بررسي مشكلات ۲۶۷ واحد صنعتي بوده است.

مدير كل اداره صمت با اشاره به احياي ۲۹ واحد توليدي در يكسال گذشته اظهار داشت: از سال گذشته تعداد ۴۷ فقره پروانه بهره‌برداري با سرمايه گذاري ۱۳۲۹۹۱۳۸۸ ميليون ريال با اشتغال اسمي ۷۱۸ نفر و ۲۴۲ فقره جواز تاسيس با ارزش پيش بيني شده ۴۱۶۳۸۳۴۳ ميليون ريال براي سرمايه گذاري و هم چنين پيش بيني اشتغال ۴۱۲۹ نفر صادر شده است.

وي با بيان اينكه طي يكسال گذشته بيش ۷۲ هزار مورد بازرسي و نظارت بر بازار ايلام توسط اين مجموعه صورت گرفته گفت: در اين خصوص حدود ۳ هزار و ۲۰۷ فقره پرونده تخلفاتي نيز تشكيل شده و در مراحل مختلف رسيدگي است.

محمدرحيمي با تاكيد بر تداوم نظارت ها و رصد سيستمي فرآيندهاي تامين، توزيع و عرضه از طريق سامانه ها، تاكيد كرد: اقدامات نظارتي اين سازمان در راستاي صيانت از حقوق مصرف كنندگان همچنان با جديت و با استفاده از توان و ظرفيت كليه دستگاههاي نظارتي استاني در حال پيگيري بوده و با متخلفان وفق قوانين و مقررات به شدت برخورد خواهد شد.

وي با اشاره به حضور ۴۴۰ فعال فرش در استان ايلام ابراز داشت: در اين خصوص، فعالان توليد فرش استان در يكسال گذشته تاكنون براي دريافت تسهيلات اشتغال به اداره كار تعاون و رفاه اجتماعي معرفي شده اند و نهايت همكاري با آنها صورت گرفته و اين تسهيلات در قالب وام هاي ۴۰۰ ميليون ريالي با كارمزد چهار درصد به توليدكنندگان فرش در استان پرداخت مي شود.

محمدرحيمي تصريح كرد: در اين مدت هم چنين يك هزار و ۱۶۸ فقره كارت فعاليت قالي بافي در استان صادر يا تمديد شده و همچنين ۱۴ هزار و ۹۳ مورد بازرسي از كارگاه هاي فرش بافي استان براي راستي آزمايي تحقق بيمه فعالان اين حوزه انجام گرفته است.

مديركل صنعت، معدن و تجارت استان افزود: شهروندان مي توانند در صورت مشاهده هرگونه تخلف صنفي ائم از گرانفروشي، كم فروشي، احتكار، عدم درج قيمت و عدم صدور فاكتور، از طريق سامانه سازمان صمت استان و تلفن گوياي ۱۲۴ ستاد خبري شكايات و گزارش هاي خود را منعكس كنند.

اين مسئول در خصوص صدور كارت هاي بازرگاني بيان كرد: ۱۳۶ كارت بازرگاني خارجي از يك سال گذشته تاكنون از ديگر خدمات دولت سيزدهم براي انجام تجارت خارجي بوده است.

وي همچنين از صدور يا تمديد پروانه فعاليت ۳ هزار و ۵۷۲ مورد پروانه كسب اصناف استان در يك سال گذشته خبر داد و گفت: استان ايلام داراي معادن غني براي توليد مصالح ساختماني است و بر اساس ظرفيت سنجي از حيث كاني هاي غيرفلزي و مواد معدني در ارتباط با مواد ساختماني داراي شرايط مطلوبي است و كل ذخائر شناسايي شده معادن استان بيش از يك ميليارد تن است.

وي ادامه داد: طي يك سال گذشته حدود ۵ ميليون تن ماده معدني از معادن ايلام استخراج شده و همچنين در حوزه اكتشاف معدن تعداد ۱۴ فقره پروانه اكتشاف صادر شده كه زمينه اشتغال ۱۱۴ نفر را فراهم كرده است.

وي اظهار داشت: در حوزه بهره برداري معادن و صدور مجوز برداشت تعداد ۱۱ فقره پروانه بهره برداري دائمي با ظرفيت اسمي ساليانه ۵۷۳ هزارتن با اشتغالزايي ۷۲ نفر و سرمايه گذاري ۶۱۴ ميليارد ريال صادر وهمچنين تعداد ۳۳ فقره مجوز برداشت موقت باظرفيت اسمي ساليانه ۳ ميليون ۳۰۰ هزار تن و اشتغالزايي ۲۶۰ نفر صادر شده است.

وي خاطرنشان كرد: در حال حاضر ۹۵ معدن در سطح استان وجود دارد كه در اين واحدها ۷۶۱ نفر مشغول به كار هستند و نيز تعداد ۲۳۷ واحد صنايع معدني در استان وجود دارد كه منجر به اشتغالزايي براي تعداد هزار و ۹۸۰ نفر شده است.

محمدرحيمي در پايان اين گفت‌وگو ابراز اميدواري كرد و با تلاش هاي خالصانه و جهادي پرسنل اداره كل صنعت معدن و تجارت ايلام مسير خدمت به مردم تسهيل شود و گام‌هاي عملي در اين حوزه برداشته شود.

قاليشويي منطقه 3

 

 

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ شهريور ۱۴۰۱ساعت: ۰۴:۳۱:۳۳ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)

صادرات فرش دستباف ايران به ۷۰ ميليون دلار تقليل پيدا كرد

صادرات فرش دستباف ايران به ۷۰ ميليون دلار تقليل پيدا كرد

خريدار فرش

 


رئيس اتحاديه توليدكنندگان و بافندگان فرش دستباف تهران با اشاره به تقليل ميزان صادرات فرش در سال ۱۴۰۰ به ۷۰ ميليون دلار گفت: قوانين جديد و غير كارشناسي باعث از بين رفتن جايگاه بافندگان فرش مي‌شود.
به گزارش خبرگزاري تسنيم از بهارستان، محمدعلي زرينه كفش ظهر امروز در بازديد از واحدهاي فعال توليد فرش دست‌بافت بهارستان با اشاره به فعاليت اتحاديه‌هاي فرش دست‌بافت از سال 83 اظهار داشت: اتحاديه‌هاي فرش دست‌بافت شيوه‌نامه 77 نظام صنفي در حمايت از اتحاديه بافندگان فرش دست‌بافت و مركز ملي فرش را در قانوني وضع كرد كه متأسفانه اين شيوه‌نامه حذف شده است.

وي با بيان اينكه برخي قوانين غيركارشناسي شده اجازه حمايت از بافندگان و توليدكنندگان فرش دستبافت را نمي‌دهد افزود: شكل‌گيري اتحاديه‌هاي مستقل بافندگان فرش دست‌بافت و منسوجات سنتي مانع موازي كاري در وزارتخانه‌ها است و بافندگان فرش دست‌بافت مي‌توانستند در صادرات موفق عمل كنند.

رئيس اتحاديه توليدكنندگان و بافندگان فرش دست‌بافت تهران با اشاره به وجود بيش از 2 ميليون بافنده فرش دست‌بافت در كشور ابراز داشت: قوانين جديد و غير كارشناسي باعث از بين رفتن جايگاه و عدم حمايت از بافندگان فرش مي‌شود كه اتحاديه‌هاي مستقل را تا مرز نابودي پيش‌ مي‌برد.

زرينه كفش با تأكيد بر حفظ شاكله اتحاديه‌هاي توليدكنندگان و بافندگان فرش ابراز داشت: اتحاديه بافندگان فرش دست‌بافت شهرستان بهارستان توانسته استقلال و ظرفيت توليدات خود را افزايش و نقش مؤثري در استان و كشور ايفا كند كه اين اقدامات نشان از طي مراحل سخت و دشوار است.

وي در ادامه گفت: پتانسيل و ظرفيت توليد فرش و منسوجات سنتي در بهارستان بسيار بالا است و اين مهم نيازمند توجه مسئولين شهرستاني و استاني است كه به دليل مهاجرپذيري اين شهرستان و تنوع قوميت‌ها مي‌شود از اين ظرفيت به بهترين نحو ممكن بهره‌برداري كرد.

رئيس اتحاديه توليدكنندگان و بافندگان فرش دستباف تهران با بيان اينكه در سال‌هاي گذشته ميزان صادرات فرش دست‌باف به 500 ميليون دلار رسيده تصريح كرد: ميزان صادرات فرش در سال 1400 به 70 ميليون دلار تقليل پيدا كرد كه دخالت‌هاي دولت در نقش‌آفريني ارز و ايجاد شرط براي صادرات و برخي تحريم‌ها در ورود ارز به كشور منجر به فرار تجار شده است.

زرينه كفش عنوان كرد: خود تحريمي‌ها و قوانين غيركارشناسي بافندگان را از مسير خود خارج كرده است و توليدكنندگان فرش نمي‌توانند در نمايشگاه‌هاي بين‌المللي تجاري و اقتصادي حضور و محصولات خود را به جهانيان عرضه كنند.

 

چگونه با صادرات فرش خودرو وارد كنيم؟

استاندار اصفهان: همه بايد به ارتقاي جايگاه فرش فاخر ايراني كمك كنيم

وي با تأكيد بر حمايت دولت از تجار و صادركنندگان فرش اظهار داشت: كسب‌وكار فرش دست‌بافت مي‌تواند با حضور كارشناسان اين حوزه و با احياي قوانين مناسب زمينه حضور فعال سرمايه‌گذاران را در عرضه فرش ايراني به دنيا را فراهم و آمار صادرات را افزايش دهد.

رئيس اتحاديه توليدكنندگان و بافندگان فرش دستباف تهران در پايان خاطرنشان كرد: فرش ايراني در كشورهاي حوزه خليج‌فارس و اروپا از جايگاه خوبي برخوردار است كه در صورت حمايت مسئولين مي‌توانيم به جايگاه واقعي خود دست پيدا كنيم.

قاليشويي هفت حوض

 

 

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۳ شهريور ۱۴۰۱ساعت: ۰۵:۱۰:۱۸ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)

سفر به جام جهاني با قاليچه پرنده

سفر به جام جهاني با قاليچه پرنده


خريدار قاليچه

«قطر آن طور كه بايد از ايراني ها حمايت نمي كند. يك شرط براي كسي كه بخواهد فعاليتي انجام دهد، مشخص شده و آن اينكه هركسي كه بخواهد وارد قطر شود، بايد بليط يكي از بازي ها را تهيه كند. حالا اين بليط چقدر است؟ ۲۵ ميليون تومان!»
به گزارش «دنياي سفر» جملات بالا بخشي از اظهارات مجيد سليمي، معاون صنايع دستي استان فارس است كه در گفت و گو با خبرنگار بخش تجسمي ايسنا مطرح شد.

اين روزها در رسانه ها صحبت از گليمي است كه قرار شده در جام جهاني قطر از آن رونمايي شود. اين گليم كه مربوط به استان فارس است، به مساحت ۱۰۵ متر مربع و با عنوان بزرگ ترين گليم جهان به سفارش قطر ساخته شده است.

فارغ از اين خبر خوش كه قرار است محصولي مرتبط با صنايع دستي كشورمان در اين رويداد بزرگ رونمايي شود، سوالاتي در اين زمينه مطرح مي شود. براي مثال اين رونمايي چه دستاوردي براي وضعيت صنايع دستي خواهد داشت؟ معاونت صنايع دستي و در كنار آن كشور قطر چه حمايت هايي براي توليدكنندگان و صنعت گران ايراني در نظر گرفته اند؟ و سوالاتي از اين دست.

معاون صنايع دستي استان فارس در پاسخ به اين سوال كه رونمايي از اين گليم براي صنايع دستي كشورمان چه خواهد كرد؟ گفت: «تبليغ. اولا بايد بگويم بهتر است اين سوال را يك متخصص رسانه، تبليغات يا برندينگ جواب دهد. در حد سواد خودم بايد بگويم كه يك برند از مجموع يكسري عمليات برند مي شود. براي مثال اگر خاتم شيراز درحال حاضر بر سر زبان ها است، به خاطر بازار داغ الان نيست. به خاطر اين است كه ۴۰ ۵۰ سال پيش، كاخ مرمر با خاتم درست شده است يا اينكه زماني سفارش خيلي زيادي براي عتبات عاليات از خاتم شيراز تعيين شده است. آن زمان اين كار را انجام دادند و برند خاتم شيراز يك رشد و شكوفايي پيدا كرده است.»

او ادامه داد: «امروزه نيز استان فارس در روستاهاي دورافتاده براي برخي برندها گليم توليد مي كند، ولي اسمي از آن نيست. همه اين امتياز را آن برند به اسم خودش دريافت مي كند. حالا شرايطي ايجاد شده كه در يك رويداد بزرگ جهاني اين گليم رونمايي شود. بالاخره حضور در اين رويداد مي تواند به رشد و بالندگي بيشتر بافندگان كمك كند و يك جرقه در ذهن ايجاد مي شود.»

سليمي در ادامه درباره از دست دادن اغلب فرصت ها در اكسپوي دوبي و لزوم بهره گيري از فضاي جام جهاني قطر براي تبليغ صنايع دستي ايران، اظهار كرد: «موضوع اكسپو دوبي تكنولوژي هاي جديد است. تمام كشورها در اين رويداد آخرين فناوري ها، آخرين تكنولوژي ها و اختراعاتشان را رونمايي مي كنند و اينكه ايران در اين رويداد خوش ندرخشيده، مجموعه ي عواملي بود كه وارد بحث آن نمي شويم اما نبايد فكر كنيم ايران در رويداد قطر نيز درحال انجام دادن يك عمليات فوق العاده است.»

او ادامه داد: «در بازار قطر يكي از محصولاتي كه مشتري فراواني دارد، در همين روستاهاي اطراف فيروزآباد و قيروكارزين توليد مي شود. اين محصولات گليم هاي بزرگ سايزي مانند همين گليم كه براي استفاده در خيمه هاي قطر استفاده مي شود، هستند كه يك بازار بسيار گرمي مخصوصا در استان فارس دارند. اين فرصت پيش آمده تا در جام جهاني كه يك زمين بزرگي وجود دارد، از اين گليم استفاده شود تا قطر نيز از قابليت اين گليم استفاده كرده تا مقداري به جذابيت كار خودش بيفزايد. با پيگيري هايي كه انجام شده، قطر شرايط خيلي سخت را براي حضور حداكثري ايرانيان قرار داده و به اين ترتيب شرايط براي صنعتگران و فعالان كمي بسته شده است. در حال حاضر خيلي ها در اين رويداد شركت مي كنند، اما اينگونه نيست كه همه بتوانند حضور پيدا كنند.»

معاون صنايع دستي استان فارس همچنين مطرح كرد: «قطر آن حمايتي كه بايد از ايراني ها نمي كند. يك شرطي كه براي كسي كه بخواهد فعاليت انجام دهد، مشخص شده، اين است كه هركسي كه بخواهد وارد قطر شود، بايد بليط يكي از بازي ها را تهيه كند. حالا اين بليط چقدر است؟ ۲۵ ميليون تومان! شرايط خيلي سخت است، اما با وجود اين سختي برخي برنامه ريزي كرده و در آن شركت مي كنند.»

سليمي درباره ي حمايت هاي معاونت صنايع دستي براي شركت كنندگان گفت: «ما هر كاري كه بتوانيم، انجام مي دهيم. از حمايت هاي ديپلماتيك گرفته تا ارتباط دادن. امور بين الملل ما در اين زمينه فعال است و هركسي را كه بخواهد شركت كند، راهنمايي مي كند. حتي تسهيلات نيز براي شركت كنندگان در نظر گرفته شدده است. شرايط سخت است اما با اين وجود صنعتگران ما شركت مي كنند.»

او در آخر درباره ي جايِ خالي استان ها و رشته هاي ديگر نيز گفت: «من فكر نمي كنم استان هاي ديگر نيز بيكار نشسته باشند و از اين فرصت استفاده خواهند كرد، اما اينكه الان در چه مرحله اي هستند اطلاعي ندارم. مزيت توليد صنايع دستي استان فارس انواع دستبافته هاي داري مانند گليم است و اين گروه از رشته هاي صنايع دستي جزو اولويت هاي برنامه هاي ما است. ساير رشته ها نيز مي توانند فعاليت كنند اما جزو اولويت ها نيستند نه اينكه اهميت نداشته باشند.»

قاليشويي دردشت

 

 

 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲ شهريور ۱۴۰۱ساعت: ۰۴:۲۳:۲۷ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)