اخبار 2022 اخبار 2022 .

اخبار 2022

توليد ماهانه بيش از ۳ هزار متر مربع فرش در ايلام

توليد ماهانه بيش از ۳ هزار متر مربع فرش در ايلام
معاون امور بازرگاني و توسعه تجارت اداره كل صنعت معدن و تجارت استان ايلام گفت: هر ماه بيش از ۳ هزارمتر مربع فرش توسط بافندگان ايلام توليد مي‌شود.
سعيد شريفي، معاون امور بازرگاني و توسعه تجارت اداره كل صنعت معدن و تجارت استان ايلام  با اشاره با اينكه ۳ هزار و ۱۰۰ نفر بافنده فعال وجود دارد گفت: ۷ شركت تعاوني فرش دستبافت در ۷ شهرستان استان و يك شركت اتحاديه صنفي در ايوان و تشكل‌هاي مردمي به عنوان كانون فرش دستبافت استان ايلام هستند.

معاون امور بازرگاني و توسعه تجارت ضمن اشاره به اينكه هزار و ۸۰۰ نفر تحت پوشش بيمه قاليبافان قرار نگرفته اند گفت: ۳ هزار و ۱۰۰ نفر بافندگان فعال زير پوشش بيمه هستند و از خدمات بيمه بافندگي بهره‌مند هستند.

مقالات ديگر: خريدار فرش ماشيني

شريفي به تسهيلات پرداختي به قاليبافان گريزي زد و اشاره كرد: ۴۵۰ نفر از بافندگان براي ارائه تسهيلات به اداره تعاون، كار و رفاه اجتماعي معرفي شده اند كه تا پايان سال جاري تسهيلات لازم براي اين عزيزان پرداخت خواهد شد.

وي با اشاره به اينكه بيشترين فرش بافته شده در استان به ترتيب شهرستان‌هاي بدره، ايوان، دره شهر، ايلام هستند افزود: استان ايلام و در توليد فرش ظرفيت بسيار بالايي در توليد فرش دستبافت دارد و شاهد تنوع در اين زمينه از جمله فرش كردي، تركي، تركمن هستيم.

شريفي اعلام كرد: فرش‌هاي توليد شده استان علاوه بر استان‌هاي كشور و ساير كشور‌هاي همسايه متقاضي خريد فرش‌هاي دستبافت استان ايلام هستند.

منبع: https://www.yjc.news/


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۹ آبان ۱۴۰۱ساعت: ۰۴:۳۰:۴۹ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)

اهتمام دولت سيزدهم براي ترميم تار و پود فرش مراغه

اهتمام دولت سيزدهم براي ترميم تار و پود فرش مراغه
مراغه- ايرنا- تار و پود صنعت فرش مراغه چنان ازهم گسيخته كه ديگر توليد و عرضه‌اش به مانند گذشته پرطمطراق‌اش در دار قالي اين شهرستان نمي‌گنجد تا جايي كه كارگران آن زير فشار گره‌هاي كور كمر خم كرده‌اند و محصول‌شان با عنوان فرش قم عرضه مي‌شود.

قاليبافان روزمزد فرش مراغه اكنون با روزي ۱۵۰ هزار تومان كار مي‌كنند و حدود ۱۰ روز از هر ماه را بيكار هستند، بيمه قاليبافي هم با يك بخشنامه در دولت قبلي از كف‌شان بيرون رفته است و با همه اين اوصاف، توليد ديگر براي سرمايه‌گذاران هم صرفه ندارد.

طرح و نقشه‌هايش به راحتي سرقت مي‌شود، بيشتر تاجرانش به ديگر شهرها به ويژه قم مهاجرت كرده‌اند و صنعت رنگرزي هم در اين كهن‌شهر رو به نابودي است.

«يونس بيگلري»، بازرس اتحاديه قاليبافان مراغه مي‌گويد: زماني هنرصنعت فرش دستباف در اين شهرستان ارزش زيادي داشت و با درآمد توليد يك فرش مي‌توانستند ارزش افزوده ايجاد كنند اما اكنون نه تنها حال سرمايه‌گذاران بلكه وضعيت كارگران هم خوب نيست و فرش‌هاي توليدي را براي فروش نزد تاجران مراغه‌اي مقيم قم به امانت مي‌گذارند.  

وي با اشاره به اينكه فرش‌هاي ناب مراغه در موزه‌هاي اروپا نگهداري مي‌شود، افزود: ظرافت در بافت و نقشه فرش مراغه قابل توجه است و اكنون فرشبافان مراغه در سراسر كشور پخش شده‌اند.

وي ادامه داد: با اين وجود حدود ۲۰ هزار نفر به صورت مستقيم و غيرمستقيم در صنعت فرش مراغه اشتغال داشته و به حمايت نياز دارند.

«اصغر محمدي»، عضو هيئت مديره اتحاديه قاليبافان مراغه نيز با بيان اينكه تحريم‌ها به صنعت فرش مراغه كه عمده محصول آن صادراتي است، ضربه زد و افزايش توليد فرش ماشيني نيز ضربه دوم را بر پيكره فرش دستباف اين شهرستان وارد كرد.

وي به توليد يكي از بزرگترين فرش‌هاي تمام‌ابريشم و ريزبافت كشور با ۱۰۰ مترمربع مساحت در طول ۱۱ سال گذشته در مراغه اشاره كرد و گفت: اين فرش با چندين برگ چك به مبلغ ۹ ميليارد تومان فروخته شد در حالي قابليت صادرات داشت و ارزش جهاني آن حدود ۳۰۰ ميليارد تومان بود.

وي با بيان اينكه سرمايه‌گذاران هم از پشتوانه مالي براي نگه داشتن فرش توليدي با هدف ايجاد ارزش افزوده بيشتر برخوردار نيستند، پيشنهاد داد كه يك شركت سهامي با هدف تجميع سرمايه‌ها در شهرستان تشكيل شود.

«جعفر هندي» از ديگر توليدكنندگان فرش مراغه نيز نبود نمايشگاه دايمي فرش در مراغه را از دلايل كاهش بهره‌وري اين بخش دانست و اظهار كرد: جمع قابل توجهي از فرش‌فروشان قم از تاجران قديمي مراغه هستند و اگر نمايشگاه دايمي ايجاد شود، مي‌توان فرش مراغه را با قيمتي معقول‌تر عرضه و به كارگران اين بخش هم دستمزد مناسب پرداخت كرد.

وي با تاكيد بر اينكه ظرفيت فرش مراغه در زمينه اشتغالزايي بالاست، اضافه كرد: اگر فرش مراغه در همين شهرستان به تاجران عرضه شود، تحرك اقتصادي در شهرستان ايجاد مي‌شود.

«حسين عزتي»، مديرعامل شركت تعاوني بافندگان فرش مراغه نيز با تاكيد بر اينكه هويت‌دار كردن فرش مراغه ۵۰ درصد كار است، بيان كرد: صنعت فرش اين شهرستان پنج طرح اختصاصي و قابل ثبت دارد.

وي ادامه داد: بيمه قاليبافي طي سال ۱۳۸۶ و پس از پيگيري‌هاي مكرر مصوب شد اما در دولت گذشته تا اطلاع ثانوي آن را لغو كردند و با اين تصميم ضربه بزرگي بر پيكره فرش مراغه وارد شد.

وي با بيان اينكه حمايت‌ها از هنرصنعت فرش مراغه قطع شده است، بيان كرد: اگر زمين مناسبي براي احداث نمايشگاه دايمي فرش در اين شهرستان تامين شود، توليدكنندگان هم براي مشاركت حاضر هستند.

مقالات ديگر: خريدار فرش ابريشم

«مهدي دائمي اقدم» كه در زمينه رنگرزي فعاليت دارد نيز بيان كرد: قاليبافان مراغه اكنون ضعيف‌ترين قشر جامعه بوده و در زندگي روزمره با مشكلات عديده مواجه هستند تا جايي كه توان تامين هزينه‌هاي نخ و رنگرزي را هم ندارند.

وي با بيان اينكه تسهيلات فرشبافي شهرستان طي سالهاي اخير انحراف داشت و به فرشبافان واقعي نرسيد، اضافه كرد: وضعيت رنگرزها هم خوب نيست اما با اين وجود نقشه مراغه بايد ثبت و فرش مراغه بايد هويت‌دار شود تا ارزش افزوده اين بخش افزايش يابد.

«جليل پاشايي» از توليدكنندگان فرش و تابلو فرش در مراغه معتقد است كه براي جلوگيري از انحراف تسهيلات فرش بايد اين وام‌ها به صورت غيرنقدي و در قالب مواد اوليه و مصالح اعطا شود.

وي كه در سال ۱۳۹۵ جزو كارآفرينان برتر آذربايجان‌شرقي معرفي شده بود، بيان كرد: اگر تاجران مراغه‌اي مقيم ديگر شهرها به ويژه قم به زادگاهشان برگردند، هنرصنعت فرش مراغه دگرگون مي‌شود.

اما همچنان بر اساس آمارهاي اداره صمت سالانه حدود  ۱۱ هزار مترمربع فرش ابريشمي به ارزش تقريبي ۴۴ ميليارد تومان و حدود ۱۶هزار و ۲۰۰ مترمربع فرش دستباف روستايي به ارزش ۶۵ ميليارد تومان در اين شهرستان توليد مي‌شود.
از اين رو مسئولان دولت سيزدهم و در راس آنان «مرتضي مينويي» معاون فرماندار مراغه و «محمد تقي‌پور» سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت اين شهرستان همچنان به احياي اين صنعت با همراهي فعالانش چشم اميد دارند.

فرش مراغه شناسنامه‌دار مي‌شود

سرپرست اداره صنعت، معدن و تجارت مراغه گفت: با راهنمايي‌هاي «مينويي» معاون فرماندار مراغه كه در رشته مديريت بازرگاني داراي تحصيلات عالي است، فرش مراغه در كوتاه‌مدت شناسنامه‌دار مي شود و براي تقويت اين بخش در بلندمدت نيز احداث نمايشگاه در دستور كار قرار مي‌گيرد.

«محمد تقي‌پور» نسبت به برپايي ميزهاي صادراتي در مراغه با محوريت فرش و سيب ابراز اميدواري كرد و افزود: تاجران فرش مراغه نيز مي‌توانند در ميزهاي تجاري تبريز حاضر شوند.

وي همچنين از برگزاري همايش فرش در مراغه خبر داد و افزود: در وضعيت فعلي پاساژهاي قديمي فرش‌فروشان مراغه كه اكثر آنها خالي است مي‌تواند به عنوان نمايشگاه فرش به كار گرفته شود.

وي ايجاد رشته فرش در مراكز دانشگاهي شهرستان، ثبت نقشه‌هاي اختصاصي هنرصنعت فرش مراغه، احداث نمايشگاه و جلوگيري از انحراف تسهيلات را نيز جزو برنامه‌هاي احياي صنعت فرش مراغه عنوان كرد و ادامه داد: اتحاديه‌هاي فعال مراغه نيز مي‌توانند صندوقي براي حمايت از اين هنرصنعت ايجاد كنند.

فرش مراغه نبايد مصادره شود

«مينويي» معاون فرماندار مراغه گفت: فرش مراغه نبايد مصادره شود و بر همين اساس نرم‌افزاري در اتحاديه براي شناسنامه‌دار كردن فرش به كار گرفته مي‌شود تا حين توليد فرش، تصاوير آن در سامانه بارگذاري شده و در نهايت براي هر فرش يك شناسنامه صادر شود.

وي با بيان اينكه هر فرش داراي باركد خواهد بود و باركدخوان گوشي هم امكان اسكن آن را خواهد داشت، اضافه كرد: خريدار فرش مراغه در چنين شرايطي، روزمه فرش و مراحل بافت را مشاهده مي‌كند و همين موضوع ۳۰ تا ۴۰ درصد به ارزش فرش مراغه اضافه مي‌كند؛ درست مثل ملكي كه داراي سند است.

وي با طرح اين سئوال كه چرا تاجران داخلي و خارجي نبايد براي تهيه فرش مراغه به اين شهرستان سفر كنند؟ افزود: در اين شهرستان بايد مركزي براي عرضه فرش ايجاد شود.

وي توسعه كارگاه‌هاي كوچك زودبازده را مورد تاكيد قرار داد و افزود: فرش‌بافي جزو بهترين مشاغل خانگي است و در اين حوزه بايد سرمايه‌گذاري شود.

«مينويي» با بيان اينكه هنرصنعت فرش مراغه قابليت راه‌اندازي تجارت جهاني را دارد، اضافه كرد: علاوه بر فرش بايد براي سيب مراغه هم مركز تجارت جهاني ايجاد شود؛ مركزي كه استراحت‌گاه، كافي‌شاپ و مراكز عرضه داشته باشد.

به گفته وي اين صنعت مي‌تواند براي مراغه فرصت‌هاي شغلي جديد ايجاد كند و در صورتي كه فرش اين شهرستان شناسنامه‌دار شود، ارزش فرش آن افزايش مي‌يابد.

به گزارش ايرنا هنرصنعت فرش مراغه روزگاري از رونق قابل توجه برخوردار بود تا جايي كه تاجران اروپايي به ويژه آلماني مشتري ثابت فرش اين كهن‌شهر بودند.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۸ آبان ۱۴۰۱ساعت: ۰۳:۱۱:۲۳ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)

راهنماي خريد بهترين فرش دستباف ايراني

فرش دستباف ايراني از ديرباز تا كنون به عنوان بهترين فرش‌هاي دنيا شناخته شده‌اند. راز موفقيت و محبوبيت بالاي اين فرش‌ها به هنر، اصالت و ذوق بالاي بافندگان ايراني بر مي‌گردد از اين‌رو در سراسر دنيا برترين طرح‌ها و نقش و نگار مربوط به طرح هاي اصيل ايراني است. براي خريد بهترين فرش ايراني بايد به نكاتي مانند، خاستگاه، طرح‌ها و مواد اوليه توجه ويژه‌اي داشت. در اين مقاله به بررسي برترين فرش‌هاي ايراني و راهكار‌هاي شناسايي بهترين دستباف‌ها خواهيم پرداخت.
طرح‌هاي مشهور فرش‌هاي دستباف در ايران
فرش‌‌هاي دستباف ايراني از نظر نوع نقش و نگار از نظر كلي به دو دسته مدرن و كلاسيك تقسيم بندي شده‌اند. از نظر دسته بندي، طرح‌هاي سنتي داراي اصالت و انواع گوناگوني هستند. همچنين فرش‌هاي مدرن نيز از نظر گونه شناسي به سبك‌هاي انتزاعي و تلفيقي طبقه بندي شده‌اند.

گونه‌هاي كلاسيك فرش دستبافت


فرش دستباف ايراني طرفداران زيادي دارد كه يكي از دلايل آن، تنوع زياد در طرح و نقش آن است. اين عامل به تنهايي، يكي از دلايل خريد و فروش فرش دستباف به حساب مي‌آيد و هر نگاهي را به خود جذب مي‌كند.

طرح فرش شاه عباسي
يكي از مشهور‌ترين طرح‌هاي ايراني، نوع شاه عباسي است. در بافت اين نوع فرش‌ها، هنرمندان از نقش و نگار گل شاه عباسي همراه طرح‌هاي متقارن انتزاعي و هندسي بهره مي‌برند. طرح‌ شاه عباسي از نظر اصالت بسيار مورد توجه است و علاوه بر نقش و نگار فرش‌هاي ايراني در محراب‌ها و كاشي كاري‌هاي اسليمي بسيار مورد استفاده هستند. طرح اين گل‌ها با توجه به جزئيات خاص خود داراي ارزش بالا از نظر قيمتي نيز دسته بندي شده‌اند.

طرح فرش دستباف بته‌جقه‌ اي
بته‌جقه از نماد‌هاي ايرانيان است و از گذشته‌هاي كهن در آثار و فرهنگ ايراني نقش‌ بسيار ويژه‌اي دارد. از اين ‌رو هنرمندان از آن در تمامي آثار مانند فرش‌، ترمه‌، تابلو و البسه فاخر بسيار استفاده مي‌كنند. طرح‌هاي بته‌جقه‌اي در تمامي خاستگاه‌هاي فرش مورد استفاده است اما در خاستگاه اصفهان و كاشان چنين‌ طرح‌هاي بسيار پر استفاده هستند.

نقش اسليمي در فرش دستباف
به جرئت مي‌توان گفت كه پر استفاده‌ترين نقش و نگار در فرش‌هاي دستباف ايراني، نوع اسليمي آن است. طرح‌هاي اسليمي معمولا به صورت متقارن و طرح‌هايي در وسط فرش به صورت گرد شناخته شده‌اند. در اين طرح‌ها از نقش و نگار هندسي نيز به صورت مكمل استفاده مي‌كنند. اين طرح‌ها در بيشتر خاستگاه‌ها در ايران مورد توجه هستند و در در طرح‌هاي تبريز و نائين مشهود هستند.

نقش شكارگاه در فرش ايراني دستباف
از قديمي‌ترين نقش و نگار در فرش‌ها و تابلو بافته‌هاي ايراني مي‌توانيم به طرح شكارگاه اشاره كنيم، طرح ها معمولا منظره‌اي از شاهان گذشته و اساطير را در حين شكار به نمايش مي‌گذارند. در گذشته اين فرش‌ها درون دربار‌ها بسيار به چشم مي‌خورد و امروزه نيز داراي محبوبيت خاص خود است. اين طرح هاي در خاستگاه‌هاي تركمن، اصفهان بسيار به چشم مي‌خورد.

فرش دستباف با طرح اقتباسي
در اين نوع فرش‌ها اشكال هندسي و متحدل الشكل كه به صورت مرتب تكرار شده‌ و به صورت قرينه بافته شده‌اند. اين طرح از نظر ساختار شناسي شباهت زيادي به طرح‌هاي اسليمي دارد اما از نظر جزئيات با يكديگر تفاوت‌هاي قابل توجهي دارند. در جزئيات طرح‌هاي اقتباسي از اشكال هندسي به صورتي تركيبي استفاده شده است.

ديگرطرح‌ هاي كلاسيك در فرش هاي دستباف
از ديگر طرح‌هاي فرش‌هاي كلاسيك ايراني مي‌توانيم به مواردي چون گل‌فرنگي، محرابي، تركمن، افشان و … اشاره كنيم.

خاستگاه‌هاي فرش دستباف ايراني

در سراسر مرز و بوم ايران، فرش‌هاي دستباف اهميت ويژه اي دارند و تقريبا در همه جا بافندگي فرش دستباف وجود دارد. اما از نظر تكنيك‌هاي بافت و سهم بيشتر بازار استان‌هاي تبريز، نائين اصفهان،قم و كاشان بسيار مورد توجه هستند. البته مناطقي نظير كرمان، تركمن صحرا، اروميه ، اردبيل و ساير استان‌ها نيز در بافندگي فرش جزء زبان‌زد‌ها هستند.

فرش دستباف تبريز
بدون شك يكي از برترين و مشهور‌ترين از انواع فرش‌هاي ايراني است. بافت در تبريز با قدمتي بيش از ۵۰۰ سال از زمان صفويان بسيار مورد توجه بوده‌ است. فرش تبريز همواره تاجران بسياري را از سراسر دنيا مجذب خود نموده است. در بافت فرش تبريز از پشم ماكويي استفاده مي‌كنند، اين پشم نسبت به ساير پشم‌ها استحكام بسيار بيشتري دارد. براي همين است كه فرش‌‌هاي تبريزي جزء با استحكام ترين فرش‌ها در ايران و دنيا شناخته شده‌اند. در تار اين فرش‌ها عموما از پنبه و از پود آن‌ها نيز از پشم ماكويي بيشترين استفاده را دارد. البته فرش تبريز، در انواع ابريشمي نيز بسيار پرطرفدار است.
فرش‌هاي تبريز معمولا به ريزبافت بودن و داراي رج‌شمار بالا شناخته شده‌اند. هر فرشي نوع تبريزي محسوب است كه با گره‌ي تركي بافته شده باشد. و لزوما به اين معنا نيست كه صرفا فرش در شهر تبريز بافته شده باشد.

فرش دستبافت نائين
فرش نائين از آن دسته از خاستگاه‌هايي است كه به فرش‌هاي با جزئيات بالا و كيفيت الياف طبيعي مطلوب مورد توجه است. مهم‌ترين ويژگي فرش نائين را مي‌توانيم به داشتن دو پود در ساختار فرش اشاره كنيم كه اين امر به استحكام و داشتن جزئيات بي نقص به بافندگان كمك زيادي مي‌كند. با توجه به مواد اوليه استفاده شده در اين فرش‌ها، از نظر راحتي در ميان فرش‌هاي ايراني بسيار مورد علاقه خريداران داخلي و خارجي هستند. در فرش نائين با توجه به فن بافت، طرح‌ها با اشتباهات بافندگي بسيار كم‌تر از ساير فن‌ها بافته خواهند شد. از ويژگي ديگر فرش‌هاي نائين كه مي‌توانيم به آن اشاره كنيم، استفاده از گره فارسي در بافت اين فرش‌ها است.

فرش دستباف شهر قم
عرصه‌اي نوظهور و قابل توجه در صنعت فرش دستباف قطعا خاستگاه قم است. قم نقش بسيار مهمي در صنعت فرش دستباف در ايران دارد و در اين زمينه با تحولاتي بسياري كه داشته توانسته نام خود را در ميان برند‌هاي مطرح فرش در ايران پر آوازه كند. فرش قمي جزء با طراوات‌ترين فرش‌هاي ايراني است. بافندگان قمي در بافت اين فرش‌ها از از تراكم بسيار بالايي استفاده مي‌كنند تا جايي كه هر متر از اين فرش داراي بيش از ۱ ميليون گره تشكيل شده است. براي بافت فرش‌ قم با توجه به ظرافت بسيار و تراكم بالا از الياف ابريشم طبيعي استفاده مي‌كنند. اين كار علاوه‌بر تسهيل در عمل بافت، راحتي و چشم نوازي فرش را دو چندان مي‌كند.

فرش ايراني دستباف كاشان
به عنوان بزرگترين صادر كننده فرش دستباف در ايران بيش از ۷۰ درصد سهم بازار را در اختيار دارد. كاشان همواره نقش‌ مهمي در بافت فرش‌هاي با اصالت ايراني داشته و دارد. بافندگان در بافت اين فرش‌ها از تركيب الياف‌هايي مانند پشم، پنبه و ابريشم استفاده مي‌كنند. نوع تار و پود در فرش كاشاني نيز از گره فارسي است و از اين نظر به فرش نائين اصفهان شباهت زيادي دارد ولي در برخي نقاط كاشان از حالت سه پوده نيز براي بافت استفاده مي‌كنند. فرش كاشان از اين نظر در دنيا شناخته شده است كه اين شهر به عنوان مهد و كانون رنگرزي در دنيا مشهور است. بنابراين رنگبندي فرش‌هاي كاشان داراي وضوح و طروات بسيار زيبايي است.

نكات خريد فرش دستباف ايراني


براي خريد فرش دستباف مي‌توانيد با كارشناسان فرش دستباف عرسين در ارتباط باشيد؛ علاوه بر اين نكات زير به شما كمك مي‌كند تا آگاهي نسبتا خوبي درباره فرش مورد نظر خود، به دست آوريد.

نوع گره ها و بافت
گره‌ و بافت‌ نقش بسيار مهمي در ارزش گذاري و اصالت فرش‌هاي دستباف ايراني دارند. هر فن گره و بافتي مربوط به خاستگاه و فرهنگ آن منطقه مربوط است. لذا هنگام خريد بايد توجه داشت كه در بافت اين فرش‌ها از چه نوع گره‌اي استفاده شده‌است. معمولا گره‌هاي تركي داراي استحكام بسيار بالا و گره‌هاي دو پوده داراي ظرافت بيشتري هستند.

مقالات ديگر: خريدار فرش دست دوم

جزئيات
يكي ازمهم‌ترين نكاتي كه هنگام خريد فرش دستباف ايراني بايد به آن توجه داشته باشيد، تراكم و رج شماري فرش است. هرچه تراكم يك فرش بيشتر باشد داراي جزئيات و زيبايي به مراتب بيشتري خواهد بود كه در نتيجه ارزش مالي آن را نيز دو چندان مي‌كند. براي شمارش رج فرش كافي است فرش را از قسمت پشتي در ابعاد ۷ سانتي متر اقدام به شمارش گره‌ها به صورت دقيق كنيد و آن را در ابعاد فرش ضرب كنيد. البته اين كار نيازمند حوصله و ظرافت خاصي است و مي‌توانيد از فروشنده تعداد رج فرش را جويا شويد.

طرح‌ها
همانطور كه در بالاتر به مشهور‌ترين طرح فرش‌هاي ايراني اشاره نموديم. هر طرح داراي ويژگي و اصالت خاص خود است. طرح‌هاي كلاسيك معمولا داراي ارزش مادي و معنوي بيشتري هستند زيرا اصالت و فرهنگ ديرباز اين سرزمين را به نسل‌هاي بعدي منتقل مي‌كنند. در طرح‌هاي ايراني هرچه جزئياتي مانند نقش و نگار شاه‌عباسي ، اسليمي و گل فرنگي بيشتر به كار برده شود، با توجه به جزئيات بالا داراي ارزش بيشتري هستند.

خاستگاه
هنگام خريد فرش بايد توجه ويژه‌اي به خاستگاه و فن بافت آن داشت. درصورتي كه نياز به جزئيات بيشتر داريد فرش‌هاي نائين و قم داراي جزئيات بيشتري هستند. فرش‌هاي كاشاني و تبريزي داراي رنگريزي با طرواتي هستند. همچنين از نظر استحكام فرش تبريزي بسيار مشهور است.

سخن پاياني درباره فرش دستباف ايراني
فرش دستباف ايراني در سراسر دنيا به عنوان برند برتر فرش شناخته شده‌است. هريك از خاستگاه‌ها و طرح‌بندي فرش ايراني داراي ويژگي و فرهنگ خاص خود است. با توجه به ارزش مالي و فرهنگي بالاي فرش‌هاي دستباف، براي خريد فرش‌هاي ايراني توصيه شده است كه همواره به مراكز معتبر و تخصصي مراجعه كنيد.

منبع: كسب و كار


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۴ آبان ۱۴۰۱ساعت: ۰۳:۵۴:۵۰ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)

افتتاح نخستين كارگاه قالي‌بافي روستاي تمبكا در هامون با همكاري بانك اقتصادنوين

افتتاح نخستين كارگاه قالي‌بافي روستاي تمبكا در هامون با همكاري بانك اقتصادنوين
نخستين كارگاه قاليبافي روستاي تمبكا از توابع شهرستان هامون واقع در استان سيستان و بلوچستان با مشاركت بانك اقتصادنوين افتتاح شد.

 به گزارش تجارت گردان به نقل از روابط عمومي بانك اقتصادنوين، اين بانك با همكاري كميته امداد امام خميني‌(ره) استان سيستان و بلوچستان، ۵۷ طرح قالي‌بافي را در مناطق محروم استان اجرايي كرد. در فاز نخست اين طرح، ۲۴ طرح قالي‌بافي اجرايي شد و در فاز دوم، ۳۳ طرح ديگر به بهره‌برداري مي‌رسند.
بانك اقتصادنوين در سال ۱۴۰۱ با هدف حمايت از اقشار آسيب‌پذير و ايجاد اشتغال پايدار در استان سيستان و بلوچستان، در تامين مالي سه طرح در حوزه‌هاي پرورش ماهي، قالي‌بافي و تصفيه آب مشاركت كرده كه با اتمام اين طرح‌ها ۷۸ خانوار در اين استان شاغل مي‌شوند.

مقالات ديگر: خريدار فرش عتيقه


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۳ آبان ۱۴۰۱ساعت: ۱۲:۰۵:۱۵ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)

افتتاح نخستين كارگاه قالي‌بافي روستاي تمبكا در هامون با همكاري بانك اقتصادنوين

افتتاح نخستين كارگاه قالي‌بافي روستاي تمبكا در هامون با همكاري بانك اقتصادنوين
نخستين كارگاه قاليبافي روستاي تمبكا از توابع شهرستان هامون واقع در استان سيستان و بلوچستان با مشاركت بانك اقتصادنوين افتتاح شد.

 به گزارش تجارت گردان به نقل از روابط عمومي بانك اقتصادنوين، اين بانك با همكاري كميته امداد امام خميني‌(ره) استان سيستان و بلوچستان، ۵۷ طرح قالي‌بافي را در مناطق محروم استان اجرايي كرد. در فاز نخست اين طرح، ۲۴ طرح قالي‌بافي اجرايي شد و در فاز دوم، ۳۳ طرح ديگر به بهره‌برداري مي‌رسند.
بانك اقتصادنوين در سال ۱۴۰۱ با هدف حمايت از اقشار آسيب‌پذير و ايجاد اشتغال پايدار در استان سيستان و بلوچستان، در تامين مالي سه طرح در حوزه‌هاي پرورش ماهي، قالي‌بافي و تصفيه آب مشاركت كرده كه با اتمام اين طرح‌ها ۷۸ خانوار در اين استان شاغل مي‌شوند.

مقالات ديگر: خريدار فرش عتيقه


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۳ آبان ۱۴۰۱ساعت: ۱۲:۰۵:۱۰ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)

۱۸۸۳ مترمربع فرش دستباف سيستان صادر شد

۱۸۸۳ مترمربع فرش دستباف سيستان صادر شد
مديركل صنعت، معدن و تجارت سيستان و بلوچستان با اشاره به اينكه فرش دستباف نقش بسزايي در اشتغال خانوارهاي منطقه سيستان دارد، گفت: امسال يك هزار و ۸۸۳ مترمربع فرش دستباف استان صادر شده است.
ايرج حسن‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار تسنيم در زاهدان با اشاره به اينكه فرش دستباف نقش بسزايي در اشتغال خانوارهاي منطقه سيستان دارد، اظهار داشت: امسال يك هزار و 883 مترمربع فرش دستباف استان صادر شده است.

مديركل صنعت، معدن و تجارت استان سيستان و بلوچستان با اشاره به اينكه در حال حاضر يك هزار و 287 بافنده در منطقه سيستان مشغول به فعاليت هستند، گفت: در راستاي حمايت از اين عزيزان كه به واقع شغل آنها يك هنر محسوب مي‌شود، اعطاي تسهيلات قرض‌الحسنه و برگزاري دوره‌هاي آموزشي ارتقاي مهارت قاليبافي در دستور كار قرار دارد.
وي افزود: در اين راستا از ابتداي سال تاكنون دو هزار و 880 نفر ساعت دوره آموزشي قاليبافي در قالب پنج دوره در استان برگزار شده كه 120 هنرجو از آموزش‌هاي آن بهره‌مند شده‌اند.

حسن‌پور با اشاره به اينكه فرش دستباف سيستان به عنوان يك نمونه فاخر در سال 93 به ثبت ملي رسيد و در سال 95 ثبت جهاني شده، گفت: طرح‌هاي فرش سيستان بسيار متنوع است كه معروفترين آن مي‌توان به طرح «گلدان خندان» و «تك گل» اشاره كرد. اين نمونه فرش‌ها در عرصه بين‌المللي از بازار بسيار خوبي بهره‌مند است.

مقالات ديگر: خريدار فرش كهنه


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲ آبان ۱۴۰۱ساعت: ۱۰:۰۵:۵۰ توسط:ادمين موضوع: نظرات (0)