اخبار 2022 اخبار 2022 .

اخبار 2022

سهم ناچیز ایران از صادرات "فرش دستباف" علی‌رغم جایگاه برتر تولید آن در جهان

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، علی‌اکبر بادام برجاه در یک برنامه رادیویی با بیان اینکه در حالی که کشورمان از نظر صادرات فرش دستباف به‌عنوان یکی از مهمترین آثار حوزه صنایع دستی دارای جایگاهی بی‌نظیر در سطح جهان است، موضوع بیمه هنرمندان صنایع دستی را همچنان دارای مشکل دانست و خواستار توجه جدی و بیشتر به حوزه صنایع دستی با هدف رفع مشکلات و توسعه این حوزه به جهت دستیابی و نیل به قله‌های بالاتر شد.

این فعال حوزه صنایع دستی و فرش دستباف با بیان اینکه ایران همواره یکی از مهمترین و بزرگترین صادرکنندگان صنایع دستی به‌ویژه فرش دستباف در سطح جهان بود، گفت: بر همین اساس کشورمان رتبه اول و نخست صادرکنندگان فرش دستباف را در جهان منحصراً در اختیار داشت.

خریدار فرش دستباف تبریز

وی با اشاره به این مطلب که بر اساس آمارهای رسمی و مستند ارزش صادرات صنایع دستی ایران در دهه هفتاد بالغ بر 2.2 میلیارد دلار بود است، بیان کرد: با توجه به این عدد در حقیقت ایران حائز رتبه اول در این زمینه در سطح جهان بوده است و 80 درصد از حجم صادرات فرش جهانی به ایران تعلق داشته، اما بانهایت تأسف باید بگوییم هم‌اکنون مجموع ارزش ریالی صادرات فرش ایرانی کمتر از 100 میلیون دلار است.

بادام برجاه ادامه داد: البته ذکر این نکته و توجه به آن نیز ضرورت دارد که حوزه صنایع دستی روند نسبتاً صعودی و رو به رشدی داشته است، به گونه‌ای که ارزش ریالی صادرات صنایع دستی در سال قبل چیزی در حدود 300 میلیون دلار بوده است.

بیمه هنرمندان صنایع دستی هنوز مشکل دارد

پخش عمده پرده زبرا

این فعال حوزه صنایع دستی و فرش دستباف با تأکید بر ضرورت مهیا کردن شرایط و تمهیدات لازم به جهت امکان تحصیل و استخراج آماری دقیق و شفاف به عنوان یک زیرساخت بسیار حائز اهمیت، تصریح کرد: متأسفانه در سایه نبود آماری مستند و قابل اتکا ما همچنان آمار صحیحی از تولیدکنندگان و هنرمندان صنایع دستی نداشته و نمی‌دانیم چه تعداد فروشنده و یا حتی علاقه‌مند به حوزه صنایع دستی کشورمان داریم.

وی همچنین با اشاره به تداوم مشکل عدم امکان بیمه هنرمندان صنایع دستی که عمدتاً ناشی از فقدان آمار دقیق و مستند در این حوزه است، اظهار کرد: در این زمینه متأسفانه کماکان شبکه حمایتی دچار معضلات و مشکلات جدی است.

بادام فرجاه همچنین یکی دیگر از اقدامات ضروری در حوزه صنایع دستی را لزوم توسعه و تأسیس اندیشکده‌ها و مؤسسات پژوهشی برای انجام کارهای تحقیقاتی در حوزه صنایع دستی دانست و عنوان کرد: افزون بر این موضوع باید با در نظر گرفتن مشوق‌های حمایتی لازم نظیر تخصیص تسهیلات علاوه بر حمایت فکری به شکلی پویا و عملی از عناصر و مجموعه‌های خصوصی شتاب دهنده حوزه صنایع دستی نظیر استارت‌آپ‌ها به شکلی جدی و عملی از طریق راه اندازی مراکز تخصصی حمایت کنیم.

وی با بیان اینکه یقیناً برای معرفی آثار هنرمندان شاغل در حوزه صنایع دستی کشورمان و بازاریابی و جذب خریداران نیازمند برنامه‌ریزی‌ بیشتری هستیم، افزود: در نظر گرفتن و راه‌اندازی مؤسسات تخصصی و حرفه‌ای در این زمینه با هدف تولید محتوای بصری قاعدتاً بسیار راهگشاست؛ اما همچنان در این مسیر با موانع و مشکلاتی رو‌به‌رو هستیم.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۶ دی ۱۴۰۱ساعت: ۰۷:۳۶:۲۹ توسط:ادمین موضوع: نظرات (0)

طراحی و بافت فرش نفیس حجمی در شکل توپ فوتبال

باشگاه خبرنگاران جوان: هنرمندان تبریزی با طراحی و بافت فرش نفیس حجمی در شکل توپ فوتبال هنر و توان خود را به نمایش گذاشتند.
 

خریدار فرش دستباف نفیس

یوسف وطن پرست بافنده این فرش زیبا می‌گوید: برای بافت آن در مدت ۴ سال بیش از ۶۴۰ هزار گره ترک زده شده است و در ۱۱۰ رج بافته شده است.

 به گفته او  برای بافت این فرش زیبا بیش از ۴۶۰ رنگ مختلف که ۲۲۰ رنگ آن ثابت است استفاده شده است.

او  افزود: چله این فرش حجمی ۲۵ درصد ابریشمی و ۷۵ درصد پشم خالص است و در قطر ۲۳ سانتی متر و با رنگ متن سیاه و سفید بافته شده است.

در این فرش چهره ۳۲ فوتبالیست برتر جهان نقش بسته و در شکل و اندازه توپ معمولی فوتبال هنرنمایی شده است.

فروش عمده پرده زبرا 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۵ دی ۱۴۰۱ساعت: ۱۰:۱۲:۰۹ توسط:ادمین موضوع: نظرات (0)

چرا فرش دستباف پاخورده ارزش بیشتری دارد؟ قسمت دوم

ارزش فرش دستباف پاخورده در چیست؟

فرش‌های دستباف دارای شاخصه‌هایی هستند که موجب شده علاوه بر فرش‌های نو فرش‌های دست دوم دستباف نیز ارزشمند باشند. در برخی از اوقات حتی ارزش فرش دستباف دست دوم بیشتر از فرش نو است. بسیاری از ذافراد از این خاصیت در فرش‌های دستباف ایرانی متعجب می‌شوند. به همین خاطر در ادامه دلایل اصلی این ویژگی در فرش دستباف را بیان خواهیم کرد.

خریدار فرش عتیقه

 

جلای بیشتر فرش دستباف پاخورده
قیمت و ارزش فرش‌های دستباف ایرانی با پاخوردگی و ایجاد ساییدگی بر روی آن‌ها بیشتر می‌شود. فرش ایرانی تنها کفپوشی در جهان است که بر اثر استفاده و پاخوردن زیبایی بیشتری پیدا می‌کند. این اعجاز در تمام جهان به نام فرش ایرانی ثبت شده است. چشم نوازی فرش دستباف هرگز با استفاده شدن کم نخواهد شد. این خاصیت در فرش‌های دیگر اعم از فرش ماشینی وجود ندارد. پشم و دیگر الیافی که در فرش‌های دستباف مورد استفاده قرار می‌گیرند در اثر پاخوردگی نرم‌تر و جلای بیشتری پیدا می‌کنند. این در حالی است که الیاف شیمیایی و غیر طبیعی فاقد این خاصیت هستند. فرش‌های ماشینی به سرعت و بعد از مدتی پاخوردن زبرتر و کوبیده می‌شوند. این تفاوت قابل توجه در فرش‌های دستباف یکی از دلایل ارزش بالای آن‌ها محسوب می‌شود. این ویژگی که به خاطر استفاده از الیاف طبیعی است موجب شده تا این فرش‌ها گزینه خوبی برای سرمایه گذاری باشند. مردم زیادی در ایران و دیگر نقاط جهان به خرید فرش‌های ایرانی از باب سرمایه گذاری اقدام می‌کنند. یک فرش قدیمی در هر خانه‌ای حکم یک گنج را دارد.

قالیشویی شمال تهران

ارزش هنری فرش دستباف قدیمی
بحث ارزشمندی هنری یکی از دلایل گران‌تر شدن روز به روز فرش‌های قدیمی است. قدمت این بافته‌های ایرانی به زمانی بالغ بر 2500 سال می‌رسد. در طول این زمان طولانی فرش‌های ایرانی از یک کفپوش به یک اثر هنری تغییر جهت داده‌اند. بخش قابل توجهی از تاریخ و تمدن ایران در این فرش‌ها ثبت شده است. فرش دستباف ایرانی حاصل گره روی گره هنرمندان ایرانی است. نقوش و طرح‌های این بافته‌های دست در بر دارنده‌ی بخشی از تاریخ و فرهنگ ایران زمین است. به همین خاطر ارزش فرش دستباف پاخورده بیشتر از انواع نو آن است. چرا که بخشی از تاریخ یک سرزمین قدرتمند را در دل خود جای داده است. یک فرش دستباف ایرانی از دید کارشناسان فرش به نقش و نگار و الیاف و رنگ‌ها تقسیم می‌شود. همچنین ظرافت بافت و رجشمار نیز در فرش ایرانی حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. نقشه‌های منحصر به فرد در فرش‌های قدیمی‌تر و رنگ‌های جذاب و گیرا از دلایل ارزشمندی فرش‌های قدیمی‌تر هستند. به همین خاطر ارزش هنری در این بافته‌های دست موجب گران بهتر شدن انواع قدیمی و پاخورده آن شده‌اند.

 

منبع: نسیم


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۹ دی ۱۴۰۱ساعت: ۱۱:۰۱:۴۷ توسط:ادمین موضوع: نظرات (0)

تاثیر افزایش قیمت تمام شده فرش بر کاهش قدرت رقابت در سطح بین المللی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، فرحناز رافع روز پنجشنبه در سفر به بایگ "شهر ملی ابریشم کشی"، با اشاره بهتاثیر افزایش قیمت تمام شده فرش بر کاهش قدرت رقابت در سطح بین المللی تلاش‌های مرکز ملی فرش برای کمک به بهبود چرخه ابریشم کشی به عنوان اولین نقطه آغاز زنجیره فرش بافی، افزود: درحال حاضر قسمتی از نیاز بازار فرش ما از تولید داخلی که محصول کارگاه‌های ابریشم بافی این خطه است، تامین می‌شود.
وی با بیان اینکه افزایش قیمت در تامین مواد اولیه این کارگاه‌ها می‌تواند قیمت تمام شده فرش را هم افزایش دهد، تصریح کرد: در حال حاضر طبق قانون مجلس شورای اسلامی، فرش دستباف و تمام مواد اولیه آن از پرداخت ارزش افزوده معاف هستند، موضوعی که در واردات پیله لحاظ نمی‌شود.
رئیس مرکز ملی فرش ایران گفت: حضور امروز در بایگ، به منظور بررسی و ارائه راهکار برای رفع این مشکل است و امیدواریم با رایزنی‌هایی انجام شده و تلاش مرکز توسعه نوغانداری کشور به عنوان متولی اصلی، مشکل ارزش افزوده واردات پیله مرتفع شود.
رافع با اشاره به از هم گسستگی زنجیره‌های مرتبط در حوزه فرش و ابریشم در کشور، افزود: از آنجا که فرش دستباف ایرانی، هویت و شناسنامه ایران در انتقال تمدن و فرهنگ ایرانی در دنیا محسوب می‌شود، ضرورت دارد مرکز ملی فرش کشور تبدیل به سازمانی برای مدیریت و نظارت بر کل زنجیره فرش از ابتدا تا انتها، شود که در اینصورت بسیاری از مشکلات حوزه ابریشم کشی و نوغانداری نیز مرتفع خواهد شد.

خریدار فرش ابریشم
رئیس مرکز ملی فرش ایران با بیان اینکه در حال حاضر پروژه ابریشم بعنوان یکی از طرح‌های اولویت دار وزارت صمت، در اختیار مرکز ملی فرش قرار گرفته است، افزود: بدون شک در این پروژه تصمیمات مهمی برای ابریشم بایگ لحاظ خواهد شد و چنانچه در حوزه شهرستانی، زمینه راه اندازی پردیس خلاقیت و نوآوری ابریشم و فرش فراهم شود، می‌توان امیدوار به رقم خوردن اتفاقات خوب در حوزه ابریشم باشیم.
متولی فرش دستباف کشور در ادامه آمادگی مرکز ملی فرش کشور را برای ارائه تسهیلات ارزان قیمت و حمایت از بافندگان و قالی بافان، اعلام کرد و گفت: در حوزه ابریشم کشی نیز از آنجا که این حوزه مستقیما زیر نظر مرکز ملی فرش فعالیت نمی‌کند و متولی آن میراث فرهنگی است، تلاش می‌کنیم با شناسایی راهکار مناسب، زمینه ارائه تسهیلات از محل تبصره ۱۸ را به صاحبان کارگاه‌ها فراهم سازیم.
پیش از بازدید رئیس مرکز ملی فرش کشور از کارگاه‌های ابریشم کشی و قالی بافی بایگ، به منظور بررسی مشکلات حوزه ابریشم کشی، جلسه‌ای با حضور وی، نماینده مردم شهرستان تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی، مسئولان بایگ و جمعی از دست اندرکاران صنعت ابریشم کشی در شرکت تعاونی ابریشم کشان بایگ برگزار شد.

قالیشویی جیحون


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۸ دی ۱۴۰۱ساعت: ۱۰:۲۴:۱۳ توسط:ادمین موضوع: نظرات (0)

فرش

نینیبان: فرش به عنوان یک زیرانداز لوکس محسوب می‌شود که برای پوشش دهی و زیباسازی کف اتاق، سالن‌های پذیرایی و راهرو‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. فرش‌ها از الیاف‌های متنوع مانند: پنبه، پشم، نخ و ابریشم بافته می‌شوند. فرش‌هایی که با دست بافته می‌شوند به فرش دستبافت شهرت دارند از اینرو دارای قیمت بالایی می‌باشد و فرش‌های ماشینی توسط ماشین‌های صنعتی بافته می‌شوند که به آن‌ها فرش ماشینی اطلاق می‌شود. خرید فرش وینتیج امروزه بسیار متداول شده است.

نقش و نگار فرش‌ها از نوع سنتی یا مدرن هستند. رنگ‌ها نیز با توجه به نقش و نگار‌ها انتخاب می‌شوند. امروزه فرش به عنوان یکی از ارزشمندترین و لوکس‌ترین لوازم زینتی هم مورد استفاده قرار می‌گیرد. فرش‌های دستبافت کهنه و قدیمی که روی دیوار‌ها نصب می‌شوند. تابلو فرش‌های زیبا و نفیس که آراینده سالن‌ها و خانه‌ها می‌باشند. امروزه مدرن و سنتی توانسته است در کنار یکدیگر تلفیق زیبایی از هنر را به نمایش بگذارد و حضور فرش‌ها به عنوان کاربردی‌ترین نوع آن محسوب می‌شوند.

پیوند مرتبط: فرش کهنه نما چیست؟


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۸ دی ۱۴۰۱ساعت: ۰۸:۲۷:۳۰ توسط:ادمین موضوع: نظرات (0)

کارگاه قالی بافی در شهرستان کهنوج افتتاح شد

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از جنوب کرمان، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی کمیته امداد امام خمینی (ره) استان کرمان، امروز (۹ آذرماه) کارگاه قالی بافی و گلیم بافی به منظور ارائه آموزش های قالی بافی به زنان سرپرست خانوار در جهت توانمندسازی خانواده های تحت حمایت در شهرستان کهنوج افتتاح شد.

 پیوند مرتبط: خریدار فرش دستباف در تهران؛ قالیشویی در گیشا

ناصر عسکری نژاد در این مراسم، با بیان این مطلب که یکی از سیاست های کاری کمیته امداد بحث ایجاد اشتغال پایدار است، گفت: با توجه به نامگذاری سال جاری از سوی مقام معظم رهبری با نام سال تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین یکی از کارهایی که این نهاد دنبال می کند ایجاد شغل های پایدار است و لازمه ایجاد شغل پایدار داشتن دانش و برخورداری از آموزش کافی در شغل است.

 

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان کرمان ادامه داد: بر اساس استعداد سنجی های انجام شده در روستای سفید مرداد یکی از استعدادهای این منطقه و توانایی هایی که زنان سرپرست خانوار و دختران در این روستا دارند بحث قالی بافی و استفاده از این هنر در جهت کمک به معیشت خانواده و هم چنین حفظ این هنر اصیل و قدیمی است.

 

وی خاطرنشان کرد: بنا داریم به صورت منطقه ای با استفاده از ظرفیت کارشناسان و اساتید مجرب کمیته امداد دوره های آموزشی به روز و جدید قالی باقی و گلیم بافی برای متقاضیان روستاهای مختلف در یک منطقه برگزار کنیم تا علاوه بر کمک به معیشت خانوداه های تحت حمایت این هنر اصیل را نیز در منطقه پرورش دهیم.

 

عسکری نژاد ابراز کرد: امیدواریم خروجی برگزاری این جلسات و آموزش ها، اجرای طرح های اشتغال آفرینی باشد که یک درآمد ثابتی را در خانواده ها شاهد باشیم تا بتوانند گوشه ای از مشکلات و مسائل مربوط به معیشت خود را از این راه برآورده کنند.

 

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان کرمان با بیان اینکه این نهاد حمایت همه جانبه ای از طرح های اشتغال می کند تصریح کرد: امیدواریم با اجرای این طرح ها شاهد این باشیم که روز به روز فقر و محرومیت از چهره این مناطق زدوده شود.

 

وی با بیان این مطلب که هم اکنون ۲۰۰ نفر از بانوان تحت حمایت کمیته امداد کهنوج در این کارگاه مشغول آموزش هستند افزود: بر اساس برنامه ریزی انجام شده بنا داریم هزار نفر از مستعدین اشتغال در زمینه قالی بافی را آموزش دهیم و پس از ارائه آموزش های لازم با در اختیار قرار دادن دار قالی و مواد اولیه قالی بافی، زمینه بازار مناسب برای فروش تولیدات آن‌ها نیز فراهم کنیم.

 

عسکری نژاد در خاتمه تصریح کرد: هدف اصلی کمیته امداد توانمندسازی خانواده های تحت حمایت است تا این خانواده ها بتوانند با عزت نفس روی پای خود بایستند.

 

گفتنی است؛ این مراسم با حضور مدیر کل کمیته امداد استان کرمان، امام جمعه کهنوج و جمعی از مسئولین کارگاه قالی بافی و گلیم بافی در روستای سفید مراد شهرستان کهنوج افتتاح شد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۸ دی ۱۴۰۱ساعت: ۰۸:۲۱:۲۹ توسط:ادمین موضوع: نظرات (0)

نقشه فرش چگونه طراحی می‌شود؟ قسمت دوم

رنگ آمیزی طرح فرش

رنگ آمیزی طرح‌های فرش بسیار مهم است به دلیل این که رنگ‌ها به طرح فرش روح و نما می‌دهند و باعث چشم نواز شدن طرح فرش می‌شود. نحوه‌ی رنگ آمیزی طرح فرش به صورت زیر است.

۱- طرح فرش را بر روی کاغذ‌های شطرنجی می‌کشند، یا اگر طرح فرش به صورت کامپیوتری انجام شده باشد آن را بر روی یک صفحه‌ی شطرنجی منتقل می‌کنند.

۲- رنگ‌هایی که برای فرش مد نظر گرفته اند را شماره بندی می‌کنند و رنگ‌های اصلی و رنگ‌های فرعی را مشخص می‌کنند.

یکی از برجسته‌ترین طرح‌های تاریخ مربوط به فرش پازریک می‌باشد که اولین فرش بافته شده در جهان نیز می‌باشد.

۳- انتخاب رنگ پس زمینه فرش بسیار مهم است. به طور مثال نمی‌توان از رنگ‌های خیلی تیره برای رنگ اصلی یا رنگ پس زمینه استفاده کرد به دلیل این که رنگ‌های فرعی به خوبی نمایان نمی‌شوند.

۴- برخی از فرش‌ها به صورت سفارشی بافته می‌شوند. در فرش‌های سفارشی طرح و رنگ‌های به کاررفته برای فرش توسط مشتری انتخاب می‌شود.

۴- پس از تعیین رنگ‌های اصلی و فرعی شروع به رنگ آمیزی فرش می‌کنند و سعی می‌کنند، هر کدام از رنگ‌ها را در بهترین جای خود قرار دهند.

۵- برای رنگ آمیزی ابتدا گل‌های اصلی فرش را رنگ آمیزی می‌کنند سپس سراغ گل‌های دیگر می‌روند.

۶- برای رنگ آمیزی فرش از برگه‌های شطرنجی استفاده می‌کنند تا رنگ آمیزی فرش به صورت یکسان، قرینه و همسان باشد.

۷- برای رنگ آمیزی گل‌ها و طرح‌های فرش از رنگ پس زمینه استفاده نمی‌کنند یعنی از رنگ پس زمینه فقط برای رنگ آمیزی پس زمینه استفاده می‌شود به دلیل این که اگر از رنگ پس زمینه برای گل‌های داخلی و خارجی استفاده شود باعث خطای دید می‌شود.

۸- برای رنگ آمیزی نقشه‌های مدرن و کلاسیک از رنگ‌های خنثی و ساده استفاده می‌کنند تا رنگ اصلی فرش با دکوراسیون و چیدمان منزل تناسب داشته باشد.

جهت شستشوی انواع فرش از قالیشویی معتبر خدمات بگیرید.

 پیونمد مرتبط: خریدار قالی، قالیشویی در تهرانسر

آیا طراحی نقشه فرش اهمیت دارد

طراحی نقشه فرش تاثیر مستقیمی بر روی ارزش و زیبایی فرش دارد. طراحی نقشه‌های شلوغ و درهم به وقت زیادی نیاز دارد و نمی‌توان به صورت عجله‌ای نقشه‌های شلوغ را طراحی کرد بنابراین برای طراحی این نوع نقشه‌ها باید صبر و حوصله و زمان کافی را داشته باشید. به دلیل این که:

۱- فرش‌هایی که طرح آن شلوغ است نمی‌توان از گل‌های تکراری زیاد استفاده کرد و به طراحی گل‌های جدیدی نیاز است.

۲- طراحی فرش‌های شلوغ باید به صورت قرینه انجام شود. قرینه بودن طرح به این معنی است که اگر فرش را به دو قسمت افقی و عمودی تقسیم کنید.

 همچنین طراحی نقشه‌های خلوت نیز به حوصله‌ی زیادی نیاز دارد به دلیل این که:

۱- فرش‌هایی که طرح‌های آن خلوت است توجه و تمرکز زیادی بر روی گل‌ها و طرح‌های می‌شود بنابرین باید دقت و تمرکز زیادی را برای طراحی این نوع فرش‌ها قرار داد.

۲- طراحی نقشه‌های خلوت به رنگ آمیزی خاص تری نیاز دارند و برای انتخاب رنگ پس زمینه آن‌ها دقت زیادی می‌شود.

طرح نقشه فرش بسیار مهم است و برای هر نوع فرشی طرح‌های جداگانه‌ای در نظر گرفته می‌شود به طور مثال برخی از طرح‌ها مانند طرح ایلیایی بر روی فرش دستباف نمای بهتری دارد، ولی می‌توان از همه طرح‌ها برای انواع فرش‌ها استفاده کرد.

طراحی انواع نقشه‌های فرش

طراحی فرش‌های ایرانی انواع مختلفی دارند و هر کدام از طرح‌ها طرفداران خاص خود را دارند. طراحی انواع نقشه‌ها توسط افراد متخصص انجام می‌شود و پس از پایان طراحی، طرح را از همه لحاظ کاملا بررسی کرده و سپس اقدام به بافت آن می‌کنند.

انواع طرح‌های ایلیایی، جنگل، گل‌های وحشی، حیوانات، نقوش هندسی، گل‌های بهاری، ریز ماهی، لچک، شاه عباسی، شکار گاه، اسلیمی، ساده و... توسط افراد نقشه کش فرش، طراحی می‌شوند. نوع طرح فرش تاثیر خیلی زیادی بر منزل و نمای فرش دارد. فرش‌هایی که طرح و نقش آن‌ها ساده، گل‌های بهاری، لچک ترنج و... هستند فضای آرام و دلنشینی را به وجود می‌آوردند. نقش‌های شکار گاه، حیوانات، طرح‌های ایلیایی و روستایی و... بیشتر برای فرش‌های دستبافت انتخاب می‌شود تا حالت روستایی بگیرد و باعث گرم فضای منزل می‌شوند.

طراحی انواع نقشه‌های مدرن مانند طرح‌های خشتی، بته جقه، طرح‌های آجری، مینایی و... برای دکوراسیون‌های مدرن و کلاسیک طرفداران زیادی دارد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۷ دی ۱۴۰۱ساعت: ۰۹:۲۶:۳۶ توسط:ادمین موضوع: نظرات (0)

نقشه فرش چگونه طراحی می‌شود؟ قسمت اول

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، فرش‌های ایرانی در کل دنیا زبانزد هستند و دلیل مشهور بودن این فرش ها، زیبایی طرح، جنس تار و پود، شیرازه‌ها و... می‌باشد. بیشترین دلیلی که فرش‌های ایرانی به خاطر آن معروف شده اند، طرح و نقش آن‌ها می‌باشد. طرح و نقش فرش‌ها در زیبایی فرش تاثیر بسیار زیادی دارد و مهم‌ترین عامل برای تولید فرش هستند. طرح فرش‌ها توسط افرادی که هنر و تخصص آن‌ها طراحی نقشه‌ی فرش می‌باشد انجام می‌شود. متخصص طراحی نقشه فرش باید درباره انواع رنگ‌های گرم و سرد، هم خوانی رنگ ها، تناسب رنگ ها، انواع رنگ‌های مکمل، تضاد رنگ‌ها با یک دیگر و ... اطلاعات و تخصص کافی داشته باشد. تا در انتهای عملیات بافت فرش، طرح فرش نمای بسیار زیبایی داشته باشد.

 پیوند مرتبط: خریدار فرش ماشینی، قالیشویی در پونک

نحوه طراحی فرش توسط افرادی انجام می‌شود که در این رشته تخصص کافی داشته باشد. نحوه‌ی طراحی فرش به دو صورت انجام می‌شود:

۱- طراحی فرش به صورت دستی

طراحی اولیه طرح فرش ابتدا به صورت دستی بر روی کاغذ‌های مخصوص و شطرنجی انجام می‌شود و سپس طرح را رنگ آمیزی می‌کنند و طرح را به عنوان طرح نهایی معرفی می‌کنند.

 

۲- طراحی فرش به صورت کامپیوتری

طراحی فرش به صورت کامپیوتری به این صورت است که تمام مراحل طراحی با استفاده از نرم افزار‌های مخصوصی انجام می‌شود و مراحل رنگ آمیزی و شماره بندی طرح‌ها و ... همگی توسط کامپیوتر انجام می‌شود.

هر دو صورت طراحی فرش‌ها به تخصص و تجربه‌ی خاصی نیاز است و برای تخصص پیدا کردن در این موضوع افراد باید آموزش‌های لازم را ببینند تا طراحی فرش‌ها را به بهترین نحو ممکن انجام دهند. طراحی فرش‌ها به صورت دستی مقداری سخت‌تر است و امکان خطا در آن بیشتر از طراحی‌های کامپیوتری است. اگر در هنگام طراحی نقشه فرش به صورت کامپیوتری دچار خطایی شوید به راحتی می‌توان طرح فرش را به حالت اولیه برگرداند، ولی در طراحی‌های دستی فرد مجبور می‌شود که از اول شروع به طراحی نقشه فرش کند.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۷ دی ۱۴۰۱ساعت: ۰۹:۱۸:۱۰ توسط:ادمین موضوع: نظرات (0)

آیا پرزدهی فرش نشانه خوبی است و یا بد؟

به محض خرید فرش و قالی، بسیاری از مشتریان با مشکل پرزدهی فرش ماشینی و دستباف مواجه می‌شوند. در بیشتر مواقع، لذت نشستن بر روی فرش ماشینی و دستباف تازه خریداری شده به معضل پرزدهی فرش منتهی می‌شود. آنگاه شما پس از بلند شدن از روی سطح فرش با مقادیر زیادی از پرز بر روی لباس و کف پا مواجه خواهید شد. اما، آیا پرز فرش یک معضل محسوب می‌گردد؟

پاسخ دادن به سوال فوق ممکن است ذهن تعداد بالایی از خریداران فرش ماشینی و دستباف را مشغول کرده باشد. اما، پاسخ دقیق به پرسش فوق نیازمند مروری بر تعریف پرز فرش می‌باشد.

پرز فرش چیست؟
به طور کلی، پرز فرش به الیاف مو شکل مشابه بوده که بلافاصله پس از قرار گرفتن بر روی سطح فرش و یا قالی به لباس و یا کف پا می‌چسبد.

پیوند مرتبط: خریدار فرش ابریشم ، قالیشویی در شهرک غرب

هیچکس به طور دقیق اطمینان ندارد که پرزدهی فرش نشانه خوبی است و یا بد. این در حالی است که پرزدهی فرش معمولاً در اوایل دوره خریداری آن اتفاق می‌افتد.

تعداد بالایی از فروشندگان به مشتریان تضمین می‌دهند که پرزدهی فرش معمولاً پس از پهن کردن و پا خوردن تا حدود زیادی کاهش می‌یابد. اما، در برخی مواقع، پا خوردن فرش هیچگونه تاثیر مثبتی بر عدم پرزدهی فرش نداشته و حتی باعث افزایش میزان پرزدهی فرش می‌دهد.

بنابراین، پیش از خرید فرش به نوع الیاف مورد استفاده در آن توجه نمائید.

چرا فرش ماشینی و دستباف پرز می‌دهد؟

علل متعددی برای پرزدهی فرش و قالی مطرح شده است. با این حال، مهم‌ترین علل پرزدهی فرش از قرار ذیل می‌باشد.

عدم دقت کافی در مراحل تولید فرش
واقعیت این است که امکان دارد پرز فرش بنا بر بی دقتی و یا کم دقتی طی مراحل تولید فرش اتفاق بیافتد.

عدم استفاده کافی از آب و روغن در پروسه بافت فرش
عدم تنظیم دستگاه ریسندگی
در نظر نگرفتن دمای ایده آل برای دستگاه ریسندگی
عدم تاب دهی کافی به نخ فرش
عدم آهار خوردن الیاف فرش
عوامل فوق ممکن است تنها یکی از علل پرزدهی فرش طی مراحل تولید به شمار روند.

نوع الیاف مورد استفاده در فرش
نوع الیاف فرش بنا بر جنس و کیفیت آن در میزان پرزدهی تاثیر بسزایی دارد.

امروز تعداد بالایی از فرش و قالی بر اساس تقاضای مشتریان در جنس اکریلیک بافته و تولید می‌شود. اگرچه جنس اکریلیک یک جنس مرغوب شمرده شده، ولیکن، پرزدهی آن از جمله مهم‌ترین معایب آن محسوب می‌گردد. انتظار می‌رود فرش ماشینی دارای الیاف اکریلیک طی هفته‌های متمادی استفاده از پرزدهی کم‌تر برخوردار شود. در صورت ادامه یافتن پروسه پرزدهی، می‌توان گفت جنس الیاف اکریلیک مورد استفاده در فرش چندان مرغوب نبوده است.

در مقابل، میزان پرز فرش پلی استر بسیار کم‌تر از فرش اکریلیک می‌باشد. اگرچه برخی از فرآیندهای نوین همانند فرآیند هیت ست باعث گردیده تا از میزان پرزدهی فرش دارای جنس اکریلیک کاسته شود.

تعداد شانه و میزان تراکم فرش
ممکن است پرز فرش شما بنا بر تعداد شانه و یا میزان تراکم آن اتفاق بیافتد.

ضروری است بدانید که تعداد شانه و میزان تراکم فرش به طور موثری بر میزان پرزدهی آن تاثیر می‌گذارد. بنابراین، پیش از خرید فرش حتماً به تعداد شانه و میزان تراکم آن دقت نمائید.

بدیهی است که با افزایش تعداد شانه و میزان تراکم شاهد پرزدهی کم‌تر فرش خواهیم بود. بدین ترتیب، میزان پرزدهی فرش 1000 شانه نسبت به فرش 500 و یا 700 شانه کم‌تر خواهد بود.

آیا فرش دستباف هم پرز می‌دهد؟

برخلاف تصور عام، شما پس از خریداری فرش دستباف ممکن است با مشکلاتی نظیر پرز فرش مواجه شوید. این در حالی است که میزان پرزدهی فرش دستباف نسبت به فرش ماشینی بسیار کم‌تر خواهد بود. بعلاوه آنکه، شما بسیار آسان‌تر و سریع‌تر قادر به خلاص شدن از شر پرز فرش دستباف خواهید بود.

در صورت آنکه شما شاهد پرزدهی فرش دستباف هستید، راه حل‌های ذیل را امتحان کنید.

هر چند روز یکبار سطح فرش دستباف را جارو بزنید.
پس از جارو زدن، حتماً از شامپو فرش استفاده نمائید.
یک کیسه حمام تمیز را مرطوب نموده و با آن از راه خواب فرش کیسه بکشید.
آیا پا خوردن فرش از میزان پرزدهی آن می‌کاهد؟
متاسفانه، برخی از فروشندگان اصرار دارند که فرش انتخابی مشتری پس از پا خوردن زیاد پرز نخواهد داد. این موضوع احتمالاً به گوش هر مشتری خوشایند خواهد آمد. اما، آیا واقعاً فرش نو پس از پا خوردن زیاد پرز نخواهد داد؟

پاسخ به پرسش فوق احتمالاً شما را ناامید کند.

حقیقت این است که برخی از الیاف فرش طی عوامل متعدد نظیر اصطکاک و یا سایش حاصل از پا خوردن زیاد به روی سطح فرش آمده و در قالب پرز خودنمایی می‌کند.

بنابراین، می‌توان گفت پا خوردن زیاد احتمال معضل پرزدهی فرش را افزایش خواهد داد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۶ دی ۱۴۰۱ساعت: ۱۰:۵۹:۰۶ توسط:ادمین موضوع: نظرات (0)

صنعت فرش ماشینی؛ از فتح بازارها تا آمارهای نادرست برخی رسانه‌ها

به گزارش ایرنا تلفیق آخرین فناوری روز جهان با هنر و نبوغ ایرانی در سال‌های گذشته توانسته فرش ماشینی را به صنعتی ممتاز، اشتغال‌زا و ارزآور تبدیل کند. این صنعت همچون سایر صنایع از برخی مشکلات رنج می‌برد. در روزهای گذشته برخی رسانه‌ها با ارائه آمارهای نادرست تصویر ناصحیحی از این صنعت ارائه دادند.

به گزارش ایران اکونومیست، رشته تولید فرش ماشینی در کشور از معدود رشته‌هایی از صنعت نساجی است که در دهه اخیر و حتی در دوران تحریم توانسته نسبت به سایر رشته‌های این صنعت از رشد و توسعه مناسبی برخوردار شود و از نظر کیفیت تولیدات و طرح و نقشه از موقعیت ممتاز و تنوع قابل قبولی برخوردار باشد و به خوبی خود را با آخرین پیشرفت‌های فناوری جهان مجهز کند.

در روزهای گذشته یکی از رسانه‌ها مدعی شد صادرات فرش‌ ماشینی ‌ترکیه ۶۸ برابر ایران است. اعداد و ارقام منتشره در این رسانه کل صادرات فرش ماشینی کشور در سال ۱۴۰۰ را حدود ۴۰ میلیون دلار و در هفت ماهه ابتدایی امسال ۲۶.۵ میلیون دلار عنوان کرده است!

در این زمینه، تولید و صادرات این کالا و مشکلات فراروی این صنعت با برخی فعالان صنایع نساجی به گفت‌وگو نشستیم.

«علیرضا حائری» عضو هیات مدیره جامعه متخصصین نساجی ایران امروز در گفت‌وگو با ایران اکونومیست اظهار داشت: در زمینه تجارت خارجی فرش ماشینی در سال‌های گذشته عملکرد خوبی نداشته‌ایم.

وی گفت: فرش‌های ماشینی ایرانی از نظر نقشه، رنگ‌بندی، طرح، بافت و حتی ماشین‌آلات به‌کار رفته در تولید آنها، در سطح بالاتری از محصولات مشابه ترکیه‌ای است و از مواد اولیه باکیفیت‌تری در تولید آنها استفاده می‌شود.

حائری خاطرنشان‌کرد: امروز از ماشین‌آلات ۱۲۰۰ شانه و ۱۵۰۰ شانه در تولید فرش ماشینی در کشور استفاده می‌شود که جزو مدرن‌ترین ماشین‌آلات این حوزه در جهان است و حتی تُرک‌ها از آنها برخوردار نیستند.

وی تصریح‌کرد: اینکه امروز عنوان می‌شود ترکیه در صادرات این محصولات موفق‌تر عمل کرده، بحث فنی نیست، بلکه متاثر از مباحث سیاسی و عملکرد ضعیف سفارتخانه‌ها و رایزنان بازرگانی، همچنین عدم ایجاد زیرساخت‌های مورد نیاز است.

عضو هیات مدیره جامعه متخصصین نساجی ایران تاکید کرد:‌ ذکر رقم ۶۸ برابری صادرات فرش ماشینی ترکیه نسبت به ایران و همچنین رقم تنها ۴۰ میلیون دلاری صادرات ایران در سال گذشته درست نبوده و ناشی از خطای نویسنده گزارش است.

وی یادآوری‌کرد: پیش از همه‌گیری کرونا رکورد سالیانه ۹۵ میلیون مترمربعی در تولید این محصول به ثبت رسید، در سال‌های گذشته حتی به رکورد صادرات ۷۵۰ میلیون دلاری محصولات بخش نساجی و ۵۰۰ میلیون دلاری فرش ماشینی دست یافتیم.

عضو هیات مدیره جامعه متخصصین نساجی ایران گفت: اعداد و ارقامی که اکنون ارائه می‌شود چشمگیر نبوده و به هیچ عنوان در شان این صنعت نیست، در حالی که قابلیت صادرات تا پنج میلیارد دلاری در این صنعت وجود دارد.

 

صادرات فرش ماشینی به بیش از ۸۰ کشور

«محمود تولایی» رییس اتاق بازرگانی کاشان در این زمینه به ایران اکونومیست گفت: فرش ماشینی تنها کالای ایرانی است که با بهترین کیفیت جهانی تولید می‌شود و به همین دلیل هیچ انگیزه‌ای برای واردات آن وجود ندارد.

وی بیان‌داشت: در بین بیش از هشت‌هزار زیرشاخه صنعتی که در بخش نساجی و پوشاک وجود دارد (از زیپ و کفش گرفته تا پوشاک، پرده و غیره) نیمی از صادرات این حوزه را فرش ماشینی تشکیل می‌دهد.

تولایی یادآور شد: برخلاف آنچه در برخی رسانه‌ها در روزهای گذشته منتشر شده، صادرات این کالا در سال گذشته حدود ۳۰۰ میلیون دلار بوده است و در برخی سال‌ها تا ۶۰۰ میلیون دلار هم به ثبت رسید.

وی خاطرنشان‌کرد: این کالای ایرانی از نیوزلند و استرالیا گرفته تا کشورهای اتحادیه اروپا و حتی آمریکا (تا پیش از تحریم‌ها) مشتری دارد و سال گذشته به بیش از ۸۰ کشور جهان صادر شد.

رییس اتاق بازرگانی کاشان ادامه‌داد: در تجارت این کالا رقابت سختی با ترکیه داریم و علاوه بر آن، در مقوله تولید فرش ماشینی با ترکیه و عربستان در یک سطح قرار داریم، هرچند دو کشور یاد شده «فرش ماشینی کلاسیک» ندارند.

این فعال صنعتی با اشاره به آمار منتشر شده در برخی رسانه‌ها درخصوص صادرات فرش ماشینی ترکیه و ادعای اینکه در سال گذشته میلادی بیش از ۶۸ برابر ایران صادرات داشته است، این آمارها را اشتباه و غلوآمیز برشمرد و گفت: تُرک‌ها در سال گذشته میلادی فقط یک میلیارد دلار صادرات فرش ماشینی داشته‌اند، این در حالی است که همچون ما با مشکلات تحریم‌ها مواجه نیستند.

 پیوند مرتبط: خریدار فرش تهرانپارس

وی یادآور شد: در دور دوم تحریم‌های ترامپ، به‌جز تحریم های جهانی چند قلم از کالاهای صنعت نساجی دوباره تحریم شدند و به نظر می‌رسد این مساله با توجه به سرانه اشتغال‌زایی بالای این صنعت که سرانه سرمایه‌گذاری در آن کمتر از سایر صنایع است، اتفاق افتاد.

تولایی بیان‌داشت: اکنون ۹۰۰ بنگاه کوچک و متوسط در زمینه تولید فرش ماشینی در کشور فعالند که ظرفیتی معادل سالیانه ۱۲۰ میلیون متر مربع دارند. با این حال سال گذشته تولید این کالا به ۱۱۰ میلیون متر مربع رسید.

برپایه این گزارش، کارشناسان عمده مشکلات موجود در این صنعت را به حوزه صادرات مرتبط میف‌دانند. همچنین از تامین مواد اولیه و افزایش قیمت‌های مربوطه، تداوم تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی، واسطه‌گری، تاخیر در تخصیص ارز به ثبت سفارش‌های گذشته و همچنین مهاجرت طراحان به عنوان دیگر مشکلات موجود یاد می‌کنند.

 

پیوند مرتبط: بهترین مشاور و روانشناس تهران


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۹ آذر ۱۴۰۱ساعت: ۰۷:۲۳:۲۴ توسط:ادمین موضوع: نظرات (0)